Sfeerbeeld Haven 3

Inschrijf procedure sociale verhuur

afdrukken

De woningen van Waterweg Wonen worden toegewezen door Woonnet Rijnmond. Om in aanmerking te komen voor sociale huurwoningen in Vlaardingen kunt u zich inschrijven via www.woonnetrijnmond.nl. U kunt zich voor € 10,-- per jaar inschrijven voor huurwoningen. Inschrijven voor koopwoningen of overig aanbod (parkeergelegenheid, berging, bedrijfruimten) is gratis. Met deze inschrijving kunt u reageren op huurwoningen in de gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Maassluis, Hoek van Holland, Capelle a/d IJssel, Barendrecht en Albrandswaard.

Hier kunt u zien welke woningen we op dit moment aanbieden.

 

Op zoek naar een woning in acht stappen

Stap 1:
Woningzoekenden vanaf 18 jaar kunnen zich inschrijven via de website van Woonnet Rijnmond.
Kijk op www.woonnetrijnmond.nl voor meer informatie over het inschrijven.

Stap 2:
Vul uw woonwensen in. Hoe meer vragen u beantwoordt, hoe beter het overzicht van woningen dat aansluit bij uw woonwensen.

Stap 3:
U zoekt in het woningaanbod een woning die u aanspreekt. De woningen van Waterweg Wonen kunt u ook terug vinden op de website van Waterweg Wonen.

In de lijst, op www.woonnetrijnmond.nl staan bovenaan de woningen die het beste bij uw wensen passen. Bij de gesorteerde woningen staat bovendien een Matchmeter. Deze meter laat zien hoe goed het huis bij uw woonwensen past.

Stap 4:
Kijk of u aan de voorwaarden voldoet die in de woningadvertenties staan vermeld.

Stap 5:
Reageer op een woning. Dat kan iedere dag maximaal 2 keer via de website van Woonnet Rijnmond door te klikken op 'Perfect! Deze woning wil ik'. Iedere avond om 20.00 uur worden nieuwe huurhuizen op de website geplaatst.

Stap 6:
Woonnet Rijnmond verwerkt alle reacties op de woningadvertenties en stelt de volgorde van de kandidaten voor een woning vast.

Stap 7:
Indien u ingelogd bent via 'Mijn account' kunt u uw reacties bekijken en/of aanpassen. Bij uw reacties kunt u zien op welke plek u bent geëindigd. Bij lopende reacties kan nog gereageerd worden en is uw positie een voorlopige positie. 

Stap 8:
De uitnodiging voor het bezichtigen van een woning kunt u altijd bekijken in 'Mijn account'. Ook ontvangt u telefonisch, per e-mail of per post een bericht.  Bij de bezichtiging dient u alle benodigde gegevens, zoals in het bericht vermeld, mee te nemen. De verstrekte gegevens worden direct gecontroleerd en getoetst aan de toewijzingsvoorwaarden.
Indien deze gegevens kloppen biedt Waterweg Wonen de woning daadwerkelijk ter verhuring aan. De inschrijfgegevens van inwoners uit Vlaardingen worden ook vergeleken met de gegevens die opgenomen zijn in de Gemeentelijke Basis Administratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Vlaardingen. Voor meer informatie over de beperkte inzage van de Vlaardingse woningcorporaties in de GBA-gegevens van de gemeente.

Stap 9:
Nadat de woning is geaccepteerd, wordt de woning opgenomen in de verantwoordingstabel op de website van Woonnet Rijnmond. In deze tabel kunt u zien of een woning uiteindelijk aan een urgent is toegewezen of wat de woonpasdatum is van degene die de woning toegewezen heeft gekregen.

Urgentie

Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang op de andere woningzoekenden. Heeft u wegens een persoonlijke situatie dringend andere woonruimte nodig en woont u in Vlaardingen? Misschien komt u dan voor een urgentieverklaring in aanmerking.